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giovedì 10 dicembre 2009

Inverno...aspettando il Natale

Non ho dubbi, l'inverno e` arrivato anche qui a Boston. Lentamente quest'anno, diciamo che si e` fatto anche un po` desiderare, solo mercoledi scorso abbiamo avuto venti gradi e sole, da non credere! Sabato e` iniziato a nevicare verso le 5 del pomeriggio e domenica al nostro risveglio 5 cm di neve ricoprivano tutto. Sabato, con i fiocchi che scendevano e Jingle Bell Rock alla radio, abbiamo preparato l'albero. In questi giorni mi sento un po` il piccolo aiutante di Babbo Natale, sto preparando dei pacchi da spedire in Italia e anche cucendo un paio di quilt da bambino… Si, si mettero` le foto per i curiosi ma non dovete spargere la voce!

Per ora gustatevi questi biscottini da imitazione presi dal bellissimo blog " I dolci di Pinella". La ricetta la trovate nel suo blog, io l’ho tradotta in basso per gli amici americani.

No doubts, the winter is here. This year we had a very mild and long fall; I can't believe that just last Wednesday we reached almost 70 degrees! Saturday night thought, the snow started to fall slowly; Sunday when we woke up a couple of inches of snow where covering the streets. This weekend, when it was snowing and the radio was playing Jingle Bell Rock, we decorated our Christmas three. These days I feel like a little Santa Claus’s helper, making packages to send to Italy and sewing few baby quilts… I promised I will post the pictures really soon, but shsss it’s a secret!
For now you should try this cookies from the blog " I dolci di Pinella".
Ingredients:

16 oz flour
5 oz powder sugar
7 oz unsalted butter, softened
1 egg
0.5 oz baking powder
1 pinch salt
2 tbsp cocoa powder
5 tbsp cream


Preheat the oven 365-370 degrees.
Sift flour, baking powder and salt together. Mix well and divided in half. Add the cocoa powder to one half and mix well.
Beat softened butter and powder sugar until light and fluffy. Then add the egg and vanilla beans. Continue beating to combine. Divided in half.
Fold in the cocoa-flour to one half and the rest of the flour to the second half, mix them separately, adding a couple of tablespoon of cream until have soft not sticky dough (do not over mix). Shape into flattened disks. Wrap each disk individually in plastic and let the dough rest at least half an hour. Roll the dough, shape it as in the picture and cook for 15 minutes.


IMG_4792

2 commenti:

barbara ha detto...

Questo Natale niente Sardinia???

Ilaria ha detto...

No Barby, niente Sardinia quest'anno. Ma mio fratello e la moglie vengono a scartare i regali qui a Boston!